Transactiepraktijk

In zijn werkzame leven heeft Maarten-Joost talloze overnames en samenwerkingsverbanden begeleid. Hoewel hij op dit punt scherp en analytisch acteert zal hij altijd een uiteindelijk te realiseren doel voor ogen houden. Hij laat niet zijn eigen mening of visie domineren maar zijn kracht bestaat uit het benoemen van risico’s zoals deze het gevolg kunnen zijn van gegeven garanties, de wijze van financiering, de gegeven zekerheden etc.

Bij de begeleiding van een overname werkt Maarten-Joost nauw samen met de andere adviseurs die ieder vanuit hun specialisme bijdragen aan een succesvolle transactie. 

Maarten-Joost wordt vaak geraadpleegd door accountants en valuators om hen bij te staan bij de uitvoering van de transactie. Groot voordeel hierbij is dat Maarten-Joost gewend is – en zeer veel ervaring heeft opgedaan – om in een team van specialisten samen te werken. Samenwerking zit in zijn bloed.

Van belang is dat uiteindelijk alle partijen die betrokken zijn bij een overname of samenwerking een ‘goed gevoel’ overhouden bij de transactie en de begeleiding.